Klicka på bilderna
 

 Sidan uppdaterades senast  2013-07-03 17:38

  Honda 50cc modell -75

Den använder jag på sommar-stället, bland annat när jag skall hämta tidningen från vår postlåda som ligger 500m bort. Den har körts mycket av våra söner och deras kompisar  när dom växte upp,  men är än i dag fräsch och i gott trim.

Monark 1185

En gammal 2-växlad moped från år 1965-68 med Husqvarnamotor modell  HVA nr81-6005-2700

Polaris Trial De Luxe

Den tar jag när jag vill göra en skotertur ute i terrängen, speciellt på vårvintern när föret och vädret är fint, är det roligt att åka ut och kanske koka kaffe och sola och njuta av vädret och frihetskänslan.

Ferguson 135

Min traktor använder jag för många sysslor ute på sommarstället, som ex.vis att harva potatislandet, och köra hem ved, men mest kommer den nog till användning under vintern för att skotta snö med.

Klicka på bilderna
Klicka på bilderna
Till startsidan
Knivmakeri är ett av mina stora intressen.Klicka på kniven för att komma till min Kivsida        

 

 

Länk till min hönssida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KANINER: Är ett av mina intressen som jag haft sedan 1983, jag har då intresserat mej för avel av raskaniner och ägnat mej åt ett fåtal raser.

Kaniner finns i många raser, färger och storlekar, från den minsta på ca. 1 kg. till den största på 8 kg. Som mest har jag haft ett 30-40 tal kaniner, i dag har jag  bara kvar ett fåtal och då mest för barnbarnens skull. Här följer en presentation av några raser som jag haft.

Japaner svart/gul: som ser ut som på bilderna ett och två, är en mycket svår ras vad gäller att få fram den exteriört idealiska kaninen. Enligt den Nordiska kaninstandarden skall den ideala Japanern se ut så här. Kroppsvikten skall vara 3,0 kg eller högre, den skall ha ena örat svart och det andra gult, huvudet är svart på den halvan där örat är gult, och omvänt, bröstet delar sej på samma sätt, och frambenen om möjligt likadant. Kroppen skall ha ej för smala bälten av dom två färgerna svart och gult, med minst fyra bälten på vardera sidan. På ryggen delar sej färgerna så, att ett gult bälte på ena sidan övergår från ryggens mitt till att vara svart bälte på andra sidan kroppen, och omvänt. Förutom teckningen finns kriterier för hur kroppsformen skall vara beskaffad, för att vara idealisk. Att avla fram den perfekta Japanern som motsvarar den beskrivningen, lär nog vara väldigt svårt, eftersom den har en så speciell teckning.

Lilla Chinchilla: på bild tre är en ras som jag haft under alla år som jag hållit på med kaninavel. Standarden ställer upp följande beskrivning på Lilla Chinchilla. Håret på Lilla Chinchilla är bältvis indelat, efter svarta hårspetsar följer ett vitt till svagt gråvitt bälte, efterföljt av ett svart till gråsvart. Därefter följer ett ljust pärlgrått till vitt bälte (mellanfärg), och håret slutar med en bottenfärg som är mörkt blågrå. Teckning/täckfärg skall, bestå av vit till blåvit grund-färg med svarta hårspetsar, varvid helhetsintrycket blir en lysande grå ton som bakgrund till de svarta hårspetsarna, och teckningen skall framträda som en flammande schattering, idealet är en flammande schattering från svansroten till nackkilen, öronen är kantade med svart. Idealvikt 2,51 - 3,2kg.

Thyringer: Som syns på fjärde bilden uppifrån, är en kanin av medelstor ras, idealvikt är 3,01kg. och högre. Täckfärgen är gul-brun med god glans, hela pälsen är överdragen med en blåsvart sotig slöja förorsakad av blåsvarta hårspetsar. Nederst på djurets sidor förstärks slöjan, så att den blåsvarta färgen är dominerande, dock med gulbrun bakgrund. Huvudets teckning består av "masken" som är mörk nästan svart, och täcker huvudets främre del upp till ögonen, masken får inte vara skarpt avgränsande, och får inte gå samman under hakan, öron, ben och svans har samma färg.

Dvärgvädur: på bilden längst ner, är en ras som tillhör gruppen dvärgkaniner med en kroppsvikt på 1,0-1,9kg. Huvudet skall vara kort och fylligt, öronen långa minst 20cm mätt från spets till spets, korta framben ger kaninen ett kompakt utseende, rasen förekommer i ett stort antal färger och teckningar, dvärgkaninen är som regel en lugn och lätthanterad kanin och uppskattas därför som kelkanin. 

               
 Några av dom kaninraser som jag haft i min ägo